top of page
College Dorm

Wie op zoek is naar logement of accommodatie tijdens z’n cursus in Antwerpen, kan ons daarvoor inschakelen of zelf iets zoeken. Hieronder vind je alvast een aantal opties.

 

GASTGEZIN

Wie kiest voor logement bij een gastgezin, kiest ervoor om mee te leven met een gezin. Dat kan ongeveer hetzelfde verlopen als bij jou thuis, of dat kan een totaal andere levensstijl zijn. Het is dus van cruciaal belang dat je open staat voor die verschillen als je kiest voor een gastgezin.

Je hebt een kamer met een bed, een tafel en een kast en je gastgezin zorgt voor 2 maaltijden tijdens de week en 3 maaltijden tijdens het weekend.

Rekening houden met de gewoontes van je gastgezin en een zeer goede communicatie zijn onontbeerlijk om er een leuk verblijf van te maken. 

Alle gastgezinnen wonen in de rand van de stad, niet in het centrum. Hou dus rekening met 40 tot 60 minuten reistijd om te pendelen van je gastgezin naar de school.

 

Kostprijs: placement fee € 75 + wekelijkse vergoeding €110

COHOUSING

Bij cohousing leef je in het huis van een gezin en leef je dus grotendeels mee op hun ritme, maar je doet zelf je boodschappen en je kookt zelf. Je hebt dus meer vrijheid maar je moet wel nog steeds goed communiceren en rekening houden met je huisgenoten.

Je woont in huis bij Nederlandstaligen dus je hebt in deze formule ook de mogelijkheid om na de lessen je Nederlands te oefenen, wanneer je huisgenoten thuis zijn.

Ook de cohousingadressen liggen vooral buiten het centrum van de stad en je zal dus ook moeten pendelen naar school.

Kostprijs: placement fee €75 + wekelijkse vergoeding €110

 

STUDENTENKAMER OF STUDIO

 

Als je privacy heel erg belangrijk voor je is, dan kies je best voor een studentenkamer of een studio, zodat je volledig vrij bent in je doen en laten.

Het is niet zo makkelijk om een studentenkamer of studio te vinden met een contract van minder dan 12 maanden maar we helpen je graag in je zoektocht. 

 

Kostprijs: placement fee €75 en een huurbedrag per week of maand

Je sluit het contract zelf en rechtstreeks af met de eigenaar, de prijs varieert en je betaalt rechtstreeks aan de eigenaar

 ​

EIGEN LOGEMENT

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om voor je eigen logement te zorgen, zonder dat je ons daarvoor inschakelt. Hieronder vind je alvast een lijst waar ze misschien wel een kamer vrij hebben voor de periode dat jij bij ons wil komen studeren. Of misschien heb je wel vrienden of kennissen in of rond Antwerpen waar je tijdelijk kan gaan logeren? 

https://www.be-housing.be/

https://citybox.no/en/antwerp/

https://www.ash-antwerp.com

https://www.jeugdherbergen.be/nl/antwerpen

http://yust.hotelantwerpen.net/nl/

www.booking.com

www.airbnb.com

AirBnB

Getest en goedgekeurd door onze studenten en gehuurd via AirBnB:

Studio Groenenhoek

Studio Leopoldstraat

ACCOMMODATIE

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page