top of page
New Hires

Wie op zoek is naar een stageplaats, is van harte welkom bij LABS. 

Al onze stagiairs draaien mee in ons jonge en enthousiaste team en leren een ruime waaier aan facetten kennen van het leven in een kleine onderneming. Je ondersteunt ons in ons gemeenschappelijke doel: elke student de cursus en tijd van z'n leven bezorgen. Door leuke en leerrijke lessen te geven, door te zorgen voor een snelle en correcte opvolging van de administratie, door voor een aantrekkelijk vrijetijdsprogramma te zorgen, door marktonderzoek en commerciële acties op te zetten, uit te bouwen en te ondersteunen.

Je cv en praktische vragen zijn welkom op school@la-bs.be

Vraag je je af wat anderen van hun stage vonden? Scrol dan verder. Onderaan deze pagina vind je testimonials van oud-stagiair(e)s.

Van half mei tot eind juni zijn we gesloten en kan er geen stage worden gedaan.

Je kan bij ons een stage doen die verplicht is binnen het programma van je studie, maar ook vrijwillige stages zijn mogelijk. Een ‘vrijwillige stage’ betekent dat je een extra stage gaat doen in het kader van en tijdens je studies; niet voor studiepunten maar om ervaring op te doen. In België is het concept niet zo bekend maar het bestaat wel. En wanneer je voor een job moet concurreren met leeftijdsgenoten uit het buitenland, zul je zien dat zij vaak wel een mooi gevuld cv hebben nog voor ze de arbeidsmarkt op gaan. Daarnaast biedt een extra stage je ook een extra kans om voor jezelf uit te maken wat je wil gaan doen na je studies, wat je zoekt in een job, in wat voor type bedrijf je je het best op je plek zou voelen… Bij LABS helpen we je met veel plezier met die zoektocht.

JOUW PROFIEL

Je bent leergierig en open van geest.

Je bent op zoek naar een uitdagende stage met verantwoordelijkheid.

Klantentevredenheid en het behalen van de doelstellingen van de klant schrikken je niet af.

Je bent flexibel en een teamplayer die ook zelfstandig kan werken. 

Je hebt een passie voor vreemde talen en een groot hart voor Nederlands.

Je bent een extraverte en sociale babbelaar die met elk type persoon omkan.

Je gelooft in mensen en kan hen motiveren.

Je hebt geen schrik voor computers en IT.

Je durft voor een groep te spreken en leiding te nemen over leeftijdsgenoten of zelfs klanten die ouder zijn dan jezelf.

 

ONZE STAGES

 

ACADEMISCHE STAGE

 

 • Je woont lessen bij, geeft les, leert coachen, je begeleidt activiteiten en ondersteunt de administratie van de lessen.

 • Je zoekt een stage in het kader van je opleiding Nederlands: bachelor secundair onderwijs, bachelor toegepaste taalkunde, master vertaler of tolk, master filologie.

 • Ook stagiairs logopedie zijn welkom om aan de uitspraak van onze studenten te werken.

 • Je bent in staat standaardtaal te spreken, je bent vertrouwd met de verschillende taalregisters en met de verschillen tussen het Nederlands van België en dat van Nederland.

 • Je hebt een brede interesse: geschiedenis, politiek, filosofie, duurzaamheid… geen onderwerp schrikt je af.

 

 

ADMINISTRATIEVE STAGE

 

 • Je ondersteunt onze administratie en bent het eerste aanspreekpunt voor studenten en bezoekers aan de receptie.

 • Je neemt de telefoon op en leent materiaal uit.

 • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve opvolging van inschrijvingen, je regelt reservaties en inschrijvingen voor activiteiten. 

 • Je ondersteunt andere diensten met eenvoudige administratieve taken.

STAGE TOERISME

 

 • Je kent Antwerpen als je eigen broekzak.

 • Je houdt van omgaan met mensen en groepen.

 • Je hebt voldoende commerciële feeling om je eigen activiteitenprogramma te verkopen.

 • Je houdt van het plannen, organiseren en begeleiden van activiteiten en excursies.

 

 

TESTIMONIALS

Laura, master Vertalen UA, 2017

Ik heb mijn stage gedaan bij LABS in 2017 en met een glimlach kijk ik hierop terug.  

De school werkt op een heel flexibele manier, omstandigheden veranderen en alles wordt daar snel aan aangepast. Dit wil zeggen dat je dagen heel variabel zijn, nooit eentonig of te voorspelbaar. Voor iemand (zoals ikzelf) die houdt van een iets vastere structuur, kan dit wel chaotisch overkomen. Toch vond ik dit een positief punt bij mijn stage aangezien ik hier heb geleerd om flexibeler te zijn en heb bijgeleerd over hoeveel structuur en flexibiliteit ik graag zou hebben in job.

De school is een vrij klein bedrijf, hierdoor ken je al snel iedereen en voel je jezelf heel erg betrokken bij de werking en de successen ervan. Doordat het vrij klein is, heeft niet iedereen een strikt afgebakende functie: waar hulp nodig is, spring je in. Dit betekent dat je zowel lesgeeft, lesmateriaal voorbereidt en leerlingen op uitstapjes vergezelt, als aan de balie zit en de school helpt poetsen op vrijdagavond. Ik vond dit het gevoel van betrokkenheid erg versterken. De school heeft geen sterk hiërarchische structuur, maar een gezellige sfeer waarin eigenaar, werknemers en studenten gewoon gezellig kunnen samenzitten en babbelen.

Als je interesse hebt in talen, in onderwijs en houdt van sociaal contact, dan is LABS een goede keuze voor een leuke en leerrijke stage.

Lies, Business&Languages KdG, 2020

Ik heb een heel leerrijke stage achter de rug bij LABS. Mijn projecten waren perfect van toepassing op mijn studie en waren heel afwisselend. Bij deze stage was de verdeling tussen administratief werk, conversatielessen met de studenten en op activiteit gaan perfect in balans. 

Amber, Business&Languages KdG, 2020

Een taalbadstage bij een hecht team. - Vanuit de opleiding Business Languages solliciteerde ik bij LABS voor een stage als Office Manager. De stage was uiteindelijk veel meer dan dat alleen. Ik leerde bij LABS het reilen en zeilen van samenwerken met een klein team en kreeg dankzij Charlotte meer inzicht in de ondernemersmentaliteit en de kwaliteiten van een teamleader. Charlotte probeert steeds iets te leren over de talenten van elk individu en vult zo de stage anders in waardoor ik als stagair aan mijn eigen persoonlijke uitdagingen kon werken. 

Anne-Sophie, master Vertalen UA, 2023

Ik heb mijn stage bij LABS gedaan en kijk hier alleen maar met goede herinneringen op terug. Het is een klein bedrijf waar een familiale en aangename sfeer heerst en waar iedereen zich meteen goed voelt. De taken als stagiaire zijn heel afwisselend zoals lesmateriaal ontwikkelen, lesgeven, op activiteit gaan met de studenten, administratie, maar ook poetsen hoort erbij. De stage sloot goed aan bij mijn richting en vormt ook een goede basis als je twijfelt om eventueel verder te studeren in het onderwijs. Dankzij deze stage heb ik veel bijgeleerd over het bedrijfsleven, maar ben ik ook op persoonlijk vlak gegroeid en ben ik veel zelfverzekerder en zelfstandiger geworden. Kortom, ik zou LABS zeker aanraden als stageplaats aan iedereen die zich graag bezighoudt met talen en wil kennismaken met het onderwijs. 

Josefien, master Vertalen UA, 2023

Als stagiaire bij LABS heb ik mezelf kunnen ontplooien tot junior taaltrainer in een gezellig en open-minded team. Ik kreeg vanaf het begin al veel verantwoordelijkheid en vrijheid, altijd met de nodige begeleiding. Ik kreeg zo de kans om te proeven van alle verschillende aspecten van het (privé)onderwijs: van lesgeven tot het ontwikkelen van lesmateriaal tot het begeleiden van activiteiten. Kortom, het takenpakket was heel gevarieerd waardoor ik heel veel heb bijgeleerd. Op professioneel vlak heb ik veel kennis opgedaan over het onderwijs en de verschillende mogelijkheden die er zijn. Het team helpt je namelijk niet alleen tijdens de stage, maar probeert je ook klaar te stomen voor een toekomst in het onderwijs en/of als zelfstandige. Ook op persoonlijk vlak heb ik veel ontdekt: zowel over mijn eigen persoonlijkheid op de werkvloer en vooraan in de klas als over wat ik belangrijk vind in een job. 

Wat ik vooral onthoud, is dat ik me zeer goed voelde in dit kleine team en dat lesgeven wel echt iets voor mij is. Ook de afwisseling en de creativiteit spraken me echt aan. Door mijn ervaring bij LABS kijk ik nu met veel meer zelfvertrouwen en overtuiging uit naar mijn toekomst als taalleerkracht. Als je ook graag eens wil proeven van een alternatief voor het regulier onderwijs dan raad ik een stage bij LABS dus voor de volle 100% aan.

STAGES

 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
bottom of page