top of page

schoolexcursie

Groep A

Voormiddag: rally @ LABS

Namiddag: stadsspel in Antwerpen

Groep A

Voormiddag: rally @ LABS

Namiddag: stadsspel in Antwerpen

Groep B

Voormiddag: stadsspel in Antwerpen

Namiddag: rally @ LABS

VANAF 2021 ORGANISEERT LABS HELAAS GEEN SCHOOLEXCURSIES MEER.

DE CORONACRISIS HEEFT ONS TE HARD GETROFFEN.

VOOR WIE?

Ons schoolexcursieprogramma is er voor alle middelbare Franstalige scholen die hun leerlingen een leuke en leerrijke dag in Antwerpen willen bieden. U zorgt zelf voor de bus, eventueel logement en de maaltijden en wij, van LABS, zorgen voor het academische luik. 

Als u graag een all-inpakket wil, met vervoer, logies en andere activiteiten, dan raden we u aan om contact op te nemen met onze collega's van AEI Voyage, zij maken voor u een pakketreis op maat. 

Groepen tot 120 leerlingen zijn welkom op onze school, zodat jullie met een volledig leerjaar tegelijk kunnen komen. Belangrijk om weten: wij kunnen bepaalde onderdelen van ons programma ook in het Engels aanbieden dus het is niet noodzakelijk dat alle leerlingen Nederlands volgen. Op die manier kan iedereen Antwerpen ontdekken. En heeft u al eens gedacht aan een samenwerking met een leraar aardrijkskunde bijvoorbeeld om ook de haven te bezoeken als jullie hier dan toch zijn? 

IK WIL KOMEN, WAT NU?

Leuk dat u met uw leerlingen naar Antwerpen wil komen! We helpen u graag op weg met volgend stappenplan.

 1. Klik hier en laat ons weten welke datum in jullie schoolagenda zou passen. Als deze datum voor ons ook mogelijk is, kunnen we verdere afspraken maken.​

 2. Vraag definitieve goedkeuring aan de directie van de school.

 3. Organiseer het vervoer.

       

PRIJZEN

De prijs voor een dagexcursie naar Antwerpen is afhankelijk van het aantal leerlingen dat meekomt. 

81 - 120 leerlingen: 3 groepen, € 1210 inclusief btw voor de hele groep

41 - 80 leerlingen: 2 groepen,  € 968 inclusief btw voor de hele groep

1 - 40 leerlingen: 1 groep, € 484 inclusief btw voor de hele groep

In deze prijs is geen vervoer inbegrepen, dit dient u zelf te regelen. 

PLANNING

In onderstaand schema kunt u de planning bekijken.

 • Bij groepen tot 40 leerlingen zit iedereen samen in groep A. Alle leerlingen moeten in dat geval Nederlands volgen want de rally is enkel beschikbaar in het Nederlands.

 • Bij groepen tot 80 leerlingen vormen we 2 groepen van telkens 40 studenten. Hier is 1 Engelse groep mogelijk, die doet dan een museumbezoek en het stadsspel.

 • Bij 120 leerlingen vormen we 3 groepen van telkens 40 studenten. De activiteiten van groep C kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gedaan worden. Op die manier kunt u met een volledig jaar komen, ook al volgt niet iedereen Nederlands.

Planning bij groepen tot 40 leerlingen:

 

 

 

 

Planning bij groepen tot 80 leerlingen:

 

 

 

Planning bij groepen tot 120 leerlingen:

WAT IS WAT?

 • Rally: een spel op onze school. De leerlingen worden in kleine groepjes onderverdeeld en krijgen een stapel opdrachten die ze zo snel mogelijk moeten maken. Er zijn raadsels, puzzels, taaloefeningen, liedjes. De taaltrainers van LABS zijn jury, maar ook coach. We helpen de leerlingen op weg en staan klaar om vragen te beantwoorden. Het is handig als 2 begeleiders van de bezoekende school helpen om de leerlingen aan het werk te zetten.

 • Stadsspel: een stadstocht doorheen Antwerpen. De leerlingen krijgen een vragenlijst waarmee ze zonder begeleiding op ontdekking gaan. Ze lossen allerlei vragen op, moeten op zoek gaan naar bepaalde plaatsen.

 • Museumbezoek: bezoek het MAS of het Red Star Line museum. Laat ons weten welk museum u verkiest, dan zorgen wij voor de reservatie. 

HOE VERLOOPT ZO'N DAG?

EN HOE ZIET DAT ERUIT?

 

 

 

 

 

 

Ik wil meerdere dagen op excursie komen, kan dat?

Dat kan zeker! Voor meerdaagse excursies werken wij samen met AEI Voyages. U kan hen contacteren om samen een excursie op maat uit te werken. Zij kunnen zorgen voor vervoer, logement en indien gewenst een avondactiviteit.

Neem gerust contact met ons op indien u nog vragen heeft, we helpen u graag verder!

Groep A

Voormiddag: rally @ LABS

Namiddag: stadsspel in Antwerpen

Groep B

Voormiddag: stadsspel in Antwerpen

Namiddag: rally @ LABS

Groep C

Voormiddag: stadsspel in Antwerpen

Namiddag: museumbezoek

 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
bottom of page