top of page

Hallo!

Leuk dat je Nederlands wil leren! Op deze pagina vind je een lijst van mogelijke opties. 

Het belangrijkste wat je moet weten, is dat een taal leren veel tijd vraagt. Het is niet zo belangrijk welk type oefening je doet, maar wel hoeveel uren je ermee bezig bent. 

Zoek dus iets wat je écht leuk vindt en doe dat elke dag een beetje. 

Soms helpt het om een taal eerst te leren 'voelen' voor je die echt gaat spreken. En daar is muziek ideaal voor. Klik hier om verschillende types Nederlandse muziek te leren kennen op youtube.

Een leuke gratis app om je luistervaardigheid te oefenen in een taal, is Lyricstraining. Kies altijd het niveau BEGINNER en MULTIPLE CHOICE.

Op oefenen.nl kun je gratis woordenschat studeren en luisteren oefenen. Voor woordenschat kies je de programma's TAALKLAS1 en TAALKLAS2 en voor luisteren de programma's STATION NEDERLANDS1 en STATION NEDERLANDS2.  

Op www.nt2taalmenu.nl zijn wij zelf grote fan van de oefeningen LEZEN en GRAMMATICA, maar er zijn ook nog andere oefeningen die jij misschien wel leuk vindt. 

Heb je tijd om een paar weken intensief aan je Nederlands te werken? Kom dan naar onze school LABS in Antwerpen voor een voltijdse cursus. 

Plan elke dag 15 minuten in je agenda om luidop Nederlands te lezen. Ga naar de site van De Morgen of De Standaard en kies een artikel. Dat is de beste manier om je spreekvaardigheid te oefenen als je niemand hebt om mee te praten.

Op www.wallangues.be vind je een schat aan oefeningen, voor alle niveaus. 

Brainscape is een website waar mensen hun woordenlijsten Nederlands kunnen delen zodat jij ze ook kan studeren. Zoek op NEDERLANDS of DUTCH, maak een login aan en installeer de gratis app.

Wil je graag het gebruik van het woordje ER oefeningen? Ga dan naar de website van uitgeverij Acco en doe de luisteroefeningen bij het boek WAT IS ER? 

Is je Engels van een redelijk niveau? Dan kun je je Nederlands ook oefenen met Duolingo, een gratis app.

Heb je al een hoog niveau maar wil je je Nederlands perfectioneren? Schrijf je dan in op de TAALDROP. Dan krijg je elke dag een e-mail met een taalvraag. 

Werk of studeer je tijdens de week maar woon je in Brussel en kun je op zaterdag naar de les in Antwerpen komen? Dat kan ook!

Vind je het een beetje vreemd om tegen jezelf te zitten praten? Dan kun je de artikels van De Morgen en De Standaard ook overschrijven met de hand, dat is ook een goede oefening.  

Tv kijken is ook een erg leuke manier om aan je Nederlands te werken. Voor gratis programma's, vaak met ondertitels maar niet altijd, kun je terecht op:

www.vier.be

www.een.be

www.vijf.be

www.vtm.be

www.npo.nl 

Niet gevonden wat je zocht?

Kom dan binnenkort nog eens terug,

we maken de lijst steeds langer!

bottom of page